ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Ιερή γεωγραφία…. για όσους έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα αποτελεί ένα από τα πιο μυστηριώδη πεδία γνώσης των αρχαίων Ελλήνων  και ταυτόχρονα το πιό λογικό αφού διέπεται από κανόνες της Γεωμετρίας! Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ας πούμε λίγα πράγματα. Η ιερή Γεωγραφία μας λέει ότι η γή αποτελείται από ένα ιερό ενεργειακό πλέγμα και  το πλέγμα αυτό δημιούργησε τόπους δύναμης και ενέργειας ,ιερούς τόπους.  Πιό συγκεκριμένα στον Ελλαδικό χώρο, μας είναι γνωστοί απο την αρχαιότητα οι πολλοί σημαντικοί τόποι στους οποίους οι πρόγονοι μας ασκούσαν τις λατρευτικές τους εκδηλώσεις και από ότι φαίνεται σήμερα και μέσα απο επιστημονικά δεδομένα μόνο τυχαίοι δεν ήταν!!

Γιατί λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες επέλεγαν τους συγκεκριμένους τόπους; Διαβάζουμε ότι η επιστήμη της ιερής γεωγραφίας εφαρμοζόταν και στην αρχιτεκτονική δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων αλλά και για το προσδιορισμό περιοχών κατάλληλων για πολεμικές αναμετρήσεις! Όλα είχαν τη σημασία τους ακόμα και η αντιστοιχία των πόλεων με αστερισμούς! Οι θέσεις των πόλεων, των ναών και των λατρευτικών χώρων είναι για κάποιον άγνωστο λόγο υπολογισμένες στην ακρίβεια με μαθηματικά συστήματα! Ομορφιά και αρμονία θα έλεγαν οι πιό ρομαντικοί , αλλά και εκμετάλλευση της ενέργειας που προσέφερε κάθε τόπος ώστε να απολαύσουν τα μέγιστα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε , τα μαθηματικά είναι η μουσική του σύμπαντος!

Η Σαμοθράκη , το νησί των μυστηρίων , ένα όρος μέσα στη θάλασσα με κορυφή το Φεγγάρι, αποτελούσε απο αρχαιοτάτων χρόνων έναν ισχυρό λατρευτικό και ενεργειακό τόπο . Εδώ τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια , μυστήρια πασίγνωστα στον αρχαίο κόσμο που τοποθετούσαν το νησί μας ανάμεσα σε έναν από τους πιο σημαντικούς ενεργειακούς κόμβους μαζί με τη Δήλο, τους Δελφούς, την Ολυμπία ,τη Δωδώνη και άλλους. Πέρα από τα παραπάνω παρατηρούνται ακόμα και σήμερα γεωμαγνητικές διαταραχές που οφείλονται σε ενέργειες του υπεδάφους! Όσοι απο εσάς έχετε επισκεφτεί το νησί μας θα έχετε παρατηρήσει πόσο αλλόκοτα αναπτύσσονται τα πλατάνια στο ρέμα του Φονιά ! Λές και κάποια  δύναμη τα στριφογυρίζει και αυτά αντιδρούν μεγαλώνοντας σε περίεργους σχηματισμούς. Το ιερό των Μεγάλων Θεών είναι χτισμένο σ’ έναν τέτοιο ενεργειακό τόπο και μάλιστα οι ιερείς της εποχής είχαν τέτοια μυστικιστική γνώση που το δάπεδο του ιερού λειτουργούσε σαν μια τεράστια μπαταρία στατικού ηλεκτρισμού από μάρμαρο και κράματα σιδήρου και νικελίου( παρόμοια με αυτά που έχουμε όλοι στις μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων μας), γι’ αυτό κατά τη μύηση οι μύστες έπρεπε να είναι ξυπόλυτοι ώστε να μην εμποδίζεται η αίσθηση της ροής ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι και αυτό που λέμε στη Σαμοθράκη σε κάποιον που θέλει να μας επισκεφτεί ” με το που πλησιάσεις το νησί , ή θα σε μαγνητίσει και θα σε κάνει να γυρνάς ξανά και ξανά σε αυτό ή θα σε απωθήσει και δε θα θές να ξαναρθείς!”. Εμείς σας προσκαλούμε να έρθετε και να νιώσετε αυτή τη δύναμη και τη μαγεία , η οποία παρόλη την “ανάπτυξη”  υπάρχει ακόμα και σήμερα!

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s